Til 12 til 16 muffins - alt etter størrelse:
2 epler
1,5 dl revne gulerøtter - ca. 2 styk
1,5 dl brunt sukker
2 egg
2 dl eplejuice
0,5 dl solsikkeolje
3,5 dl fullkornshvetemel
2,5 siktet speltmel
2 ss linfrø
2 ts bakepulver
0,5 ts salt
1 ts kanel
En 12-hulls metallmuffinsform med 12 papirsmuffinsformer i (og kanskje en til :-)
Varm ovnen til 180 grader. Skrell eplene, fjern kjernehuset og del dem i små biter. Skrell gulerøttene og riv dem grovt. Pisk egg og sukker luftig og vend inn epler, gulerøtter, eplejuice og olje. Bland sammen alt det tørre og rør det forsiktig inn i røren. Ikke rør for mye. Bak muffinsene i 15 til 20 minutter til de er gyldne og en kaketester kommer ren ut. Server lune eller frys ned og bruk som ettermiddagssnack på jobben.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar