Til fire porsjoner:
1 løk
2 hvitløksfedd
4 gulerøtter
1 ss olje
1 l grønnsaksfond
1 boks hakkede tomater
2 dl røde linser
1 ss tomaturé
Cayennepepper
Salt og pepper
Basilikum til pynt
Grovt brød til servering
Hakk løk og hvitløk og del gulerøttene i biter. Skyll linsene. Varm oljen i en gryte og tilsett løk, hvitløk og gulerøtter. Stek i ca. fem minutter uten at det tar farge. Hell over fond og tomater og kok opp. Tilsett linser og tomatpure og la suppen småkoke under lokk i en halv time eller til grønnsaker og linser er møre. Smak til med cayennepepper, salt og pepper. Server pyntet med basilikum og med litt grovt brød til.
Hei, Magne fra VG Nett her. Nå har jeg lagt innlegget ditt på Lesernes VG helgespesial, god helg!
SvarSlettDette må prøves! Billig + godt = supert! :D
SvarSlettSer ut som en ypperlig billig og god middag. Her er det også mulig å dytte nedi stavmixer mot slutten om man ønsker en mer kremet variant!
SvarSlett@Magne: Takk for det. Så koselig!
SvarSletthørtes bedre ut med, pasta med makrell i tomat.
SvarSlettTomater på boks anbefales ikke da det er mye giftstoffer i denne. Bruk heller ferske tomater. 400 gram tomater tilsvarer omtrent en boks, + litt buljongvann. Det beste er å bruke kyllingbuljong.
SvarSlettSå gøy da! Bringer inn litt lesere det. :)
SvarSlettHar selv lignende oppskrift liggende på min blogg. Veldig god! :D
Heisann!
SvarSlettFørst må jeg gi litt (basmati)ris: kommer jo alldri til å huske bloggen til uten at jeg legger deg til mine favoritter ( noe jeg enkelt gjør i skrivende stund).
Så til det positive:
Jeg kommer til å gasse meg ihjel av dine gode oppskrifter her. Nå har jeg kun vært inne på siden i 7-8 minutter men ser at det her kan bli morsomt å følge oppskrifter!
Er du som filmen med Meryl Streep?
Mulig jeg har noen oppskrifter å dele da:-)
Ha en riktig fin weekend!
Skulle ikke være anonym egentlig...men skitt au, nå følger jeg denne bloggen og så forventer jeg å bli inspirert:-)
SvarSlettTakk for alle kommentarer. Ser at det å bli nevnt på VG gir et voldsomt løft i besøkende. Håper noen av dere blir hengende.
SvarSlettTil Anonym som skriver om tomater på boks. Jeg synes det utsagnet var så interesant at jeg vil skrive et eget innlegg om det.
Til Anonym som synes at pasta med makrell i tomat høres bedre ut enn linsesuppe: Prøv det og meld tilbake! Kanskje jeg har gått glipp av en stor gastronomisk opplevelse?
Til Anonym som synes Epicureatricen er et litt tungt navn - jeg er enig, men jeg ville også finne på noe som skilte meg ut fra de mange matbloggerne der ute. Ellers tusen takk for hyggelig kommentar - koselig at du blir med videre.
Hva er grønnsaksfond? Kan buljong brukes?
SvarSlettFond er bare et fint ord for buljong. :-) Se om du kan finne en på flaske - jeg synes de pleier å være bedre.
SvarSlettKult, den skal jeg prove asap...billig og hores hvertfall godt ut :p
SvarSlettMmmm, linsesuppe...! Tidenes mest velsmakende studentmat!
SvarSlettHvordan følger man en blogg? Har ikke blogg selv..
SvarSlettHar laget denne i dag, og den smakte veldig godt:-)
SvarSlettMmmm denne suppa er nydelig. Har laget den mange ganger selv.Prøv å krydre med cummin og chilli, og evt tilsett litt blomkål eller en grov pølse for fyldigere smak. Jeg har aldri prøvd cayenne, men det skal prøves ut. Flott blogg! Her skal jeg inn å snoke mer!
SvarSlettHa en fin sommer!
Hilsen Anja