onsdag 16. februar 2011

Pasta med røkelaks, pinjekjerner og fløte

En kjempegod og rask pastarett - perfekt til en lørdagskveld med et glass hvitvin til.

Til to personer:

250 g pasta*
3 ss pinjekjerner

1 ss olivenolje

2-3 sjallotløk (avhengig av størrelsen)

2 hvitløksfedd

1 dl hvitvin

0,5 dl fløte

1 ss sitronsaft

1 ss fintrevet sitronskall + ekstra til pynt

2 ss friskhakket bredbladet persille + ekstra til pynt

125 g røkelaks

Pepper


Kok pastaen som beskrevet på pakken. Hakk løk og hvitløk og del laksen i biter. Rist pinjekjernene gyldne på en tørr,varm panne og sett dem til side. Varm oljen i en liten gryte og stek løk og hvitløk i fem minutter uten at det tar farge. Tilsett hvitvin. sitronsaft og -skall og la saucen koke ned til det halve. Ha i fløten og la det hele småkoke i et minutt til. Rør inn pinjekjerner, laks og persille og smak til med pepper. Hell vannet av pastaen, men ta vare på litt av det. Vend saucen inn i pastaen og tilsett litt av kokevannet til du får den rette konsistensen. Server pyntet med sitronskall og persille.

*Her brukte jeg penne, men spaghetti eller tagliatelle ville nok ha vært enda bedre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar