En kjempegod og rask pastarett - perfekt til en lørdagskveld med et glass hvitvin til.
Til to personer:
250 g pasta*
3 ss pinjekjerner
1 ss olivenolje
2-3 sjallotløk (avhengig av størrelsen)
2 hvitløksfedd
1 dl hvitvin
0,5 dl fløte
1 ss sitronsaft
1 ss fintrevet sitronskall + ekstra til pynt
2 ss friskhakket bredbladet persille + ekstra til pynt
125 g røkelaks
Pepper
Kok pastaen som beskrevet på pakken. Hakk løk og hvitløk og del laksen i biter. Rist pinjekjernene gyldne på en tørr,varm panne og sett dem til side. Varm oljen i en liten gryte og stek løk og hvitløk i fem minutter uten at det tar farge. Tilsett hvitvin. sitronsaft og -skall og la saucen koke ned til det halve. Ha i fløten og la det hele småkoke i et minutt til. Rør inn pinjekjerner, laks og persille og smak til med pepper. Hell vannet av pastaen, men ta vare på litt av det. Vend saucen inn i pastaen og tilsett litt av kokevannet til du får den rette konsistensen. Server pyntet med sitronskall og persille.
*Her brukte jeg penne, men spaghetti eller tagliatelle ville nok ha vært enda bedre.
Her.
for ett år siden
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar