Noilly Pratt er en tørr, fransk vermouth, som det er veldig smart å ha i kjøleskapet til forskjellige retter som kaller på en skvett hvitvin og hvor det ikke er naturlig å åpne en hel flaske. Vinen var også med til å lage den gode saucen til denne fiskeretten, hvor jeg erstattet torsk med Victoria Bars.
Til to personer:
400 g gulerøtter
1 hvitløksfedd
0,5 dl Noilly Prat
Saft fra en appelsin
2 ts honning
0,5 dl olivenolje
2 Victoria Bars fileter
Salt og pepper
Grovt brød og friskhakket persille til servering
Varm ovnen til 200 grader. Skrell gulerøttene og del dem i store biter. Mos hvitløksfeddet med baksiden av en skje sånn at det deler seg i flere biter. Ha gulerøtter og hvitløk i en ildfast form. Bland sammen Noilly Prat, appelsinsaft, olje og honning og hell det over gulerøttene. Krydre med salt og pepper. Bak gulerøttene i 20 minutter og legg deretter fisken oppå. Stek videre i ti til 12 minutter eller til fisken er gjennomstekt. Server pyntet med persille og med godt brød til.
Her.
for ett år siden
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar