fredag 17. april 2009

Burger


Enda en oppskrift fra Jamie Oliver (ja, jeg er en stor fan!). Før jeg fant denne oppskriften, syntes jeg alltid at hjemmelagede burgere var tørre og kjedelige, men ikke nå lengre! Det som gjør forskjellen er at jeg tidligere bare blandet kjøttet med litt kryderier før jeg formet dem til burgere og stekte dem, mens at jeg nå tilsetter egg som gjør at de både henger bedre sammen og blir mye mere saftige. Et annet tips - dropp de kjedelige burgerbollene du kan kjøpe i butikken og bruk et ciabatta-brød skåret i stykker i stedet.

Til to personer:

250 g hakket oksekjøtt
1 rødløk
1 egg
1 håndfull friske brødkrummer (bruk evt. litt fra ciabatta-brødet)
1 ts stødt koriander
1 ts stødt spisskommen
1 ts sennep
Salt og pepper
1 ss olje

Hakk løken og stek et par minutter på pannen. Det gjør dem mindre bitre. Bland alle ingrediensene sammen og tilsett brødkrummer til du har en passende konsistens. Form til to burgere og la dem gjerne hvile i kjøleskapet i en halv time. Varm litt olje på pannen og stek 2-3 minutter på hver side, eller til de er sånn som du liker dem. Varm brødet i ovnen og server burgeren sammen med brød, salat, tomat, ketchup og evt. guacamole (mos en avokado og bland med hvitløk, salt, pepper, sitron og litt kvarg).

Siden vi fikk chips igår til fisken, ble det bare en salat ved siden av burgeren denne gangen. Men hvis du har lyst på fries, er det veldig lett og lage:

500 g poteter
5 hvitløksfedd
Salt og pepper
Olje

Varm ovnen til 225 grader med en bakeplate inni. Del potetene i tykke fries og forkok dem i 7-10 minutter. Hell vannet av og fordel litt olje på den varme bakeplaten. Fordel potetene på bakeplaten og krydre med salt og pepper. Vær forsiktig - det spruter! Legg noen hele hvitløksfedd mellom potetene. Rist godt så alt er dekket med olje. Sett inn i ovnen og stek til 20-25 minutter. De stekte hvitløksfeddene kan spises som de er eller moses og blandes med mayonaise, salt og pepper til aïoli.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar