fredag 17. april 2009

Fish and chips


Denne oppskriften på Fish and chips med indiske krydderier har jeg funnet i det australske bladet 'Delicious'. Det er et veldig bra sted å finne litt ny inspirasjon, både til fancy middager og til hverdagsmat (f.eks. i seksjonene Tuesday Night Cooking og Real Fast Food). Jeg vet ikke hvor lett det er å få tak i bladet her i Danmark eller i Norge og hjemmesiden deres har ikke noe særlig med oppskifter, men Jill Dupleix skriver masse for dem og er vel verd et besøk.

Til to personer:

2 ts tørket rosmarin
25 g revet parmesanost
1 ts tørkede chiliflaker
2 knuste hvitløksfedd
500 g poteter
Olje
Salt og pepper

Varm oven til 225 grader og dekk en bakeplate med bakepapir. Bland sammen rosmarin, chilli, parmesan, hvitløk, salt og pepper i en skål. Skrell evt. potetene og del dem så i 5 mm tykke 'chips'. Kok dem i 5 minutter, hell av vannet og bland med oste-krydderiene. Fordel på bakeplaten, drypp olje over og stek i 20 minutter. Rist platen noen ganger uder stekningen. Imens potetene steker, lager du fisken:

150 g mayonaise
1,5 ts karry
1 ss hvetemel
1 ts stødt spisskommen
1 ts stødt koriander
2 fiskefilleter (f.eks. torsk)
2 ss olje
Sitronsaft
Salt og pepper
Broccoli

Bland mayonaisen med 1/2 ts karry, sitronsaft, salt og pepper. Bland hvetemel med resten av karryen, spiskommen, koriander, salt og pepper. Vend fisken i melblandingen og stek i litt olje, 2-3 minutter på hver side. Server med fries, karrymayo og kokt broccoli.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar