torsdag 30. april 2009

Varm potetsalat med bacon og sopp

Mens gårsdagens chili con carne kanskje ikke helt passet til sesongen, så er denne retten deilig vårlig. Samtidig er den også sund. Ifølge Delicious har den et lavt fettinnhold, er en god kilde til fiber og vitamin k og så er den glutenfri.

Til to personer:

500 g nye poteter
1 hvitløksfedd
1 ss balsamico eddik
1 ss extra virgin olivenolje
1 ss olivenolje
2 striper bacon
12 champignoner
1 rødløk
100 g babyspinat
1 ss hakket gressløk
Salt og pepper

Del potetene i to og kok dem i lettsaltet vann i ti til 12 minutter. Bland sammen extra virgin olivenolje, balsamico eddik og presset hvitløk i en stor skål. Tilsett potetene, rør rund til de er dekket med dressing og sett til side. Del baconen i tynne strimler, hakk rødløken og del champignonene i to. Varm en panne på mellom-høy varme og stek baconen til den er gylden og sprø. Hell over potetene. Hell olivenolje i pannen og stek løk og champignoner i tre til fire minutter. Krydre med salt og pepper og tilsett potetene sammen med babyspinat og hakket gressløk. Bland grundig og server straks.

2 kommentarer:

  1. Dette var da en usedvanlig lekker og nyttig blogg! Fant deg gjennom Glamourbibliotekaren, og likte VELDIG godt oppskriftene og bildene fra siste par uker (skal ta resten nærmere i øyesyn ved leilig høve). Jeg er også veldig glad i å lage mat, men oppfinnsomheten og kreativiteten blir noget begrenset i hverdagen pga tidsklemma med to små gullunger og jobb. Derfor er det så greit å finne et sted med riktig fristende oppskrifter, som samtidig er mulige å få til en tirsdag ettermiddag. (Ikke et vondt ord om Hellstrøm og Ramsay, men de krever litt mer enn det jeg har å yte sånn til hverdags. Nå legger jeg deg inn i blogglisten min!

    SvarSlett
  2. Takk for hyggelig kommentar! Innspirasjon til hverdagsmaten var akkurat målet med bloggen, så er glad for at det virker. God helg!

    SvarSlett