søndag 12. april 2009

Rødløkspai


Og her kommer det enda en oppskrift med kvarg! En paibunn hvor du erstatter noen av smøret med kvarg blir ikke like sprø, men smaker veldig godt. Og så er det en god ide å smøre den ferdigbakte bunnen med litt eggehvite før du tilsetter fyllet - det forhindrer at bunnen blir alt for bløt. Og la deg ikke skremme av en pai med bare rødløk. Det smaker veldig godt og faktisk ganske søtlig.

Til en paiform, 24 cm. i diameter:

3 1/2 dl hvetemel*
60 g smør
1 1/2 dl kvarg eller fromage frais
1/2 ts salt
2-3 ss vann

Varm ovnen til 200 grader. Bland alle ingrediensene i en food processor og kjør til alt er samlet. La evt. deigen hvile i kjøleskapet i en halv time før du kjevler den ut eller gjør som meg og trykk den ut i formen med hendene med en gang den er ferdig (jeg er utålmodig!). Prikk deigen med gaffel og stek i ca. 10 minutter mens du lager fyllet:

500 g rødløk
1-2 ss olje
2 ss sukker
2-3 ss balamico eddik
Timian
3 egg
3 dl fløte
50 g revet parmesanost
Salt og pepper

Hakk løken, stek dem myke i litt olje og tilsett sukker. Tilsett balsamico og timian, la det småkoke i noen minutter og smak til med salt og pepper. Fordel rødløken i paibunnen. Rør sammen egg, fløte, ost, salt og pepper og hell over. Stek i ca. 30 minutter og server med en grønn salat.

Hvis du vil redusere fettet i fyllet også, så stek løkene som beskrevet, men lag en eggestand av 3 dl kvarg, 1 1/2 dl melk, 2 egg og 1 dl revet parmesanost. Stek i ca. 30 minutter.

* Du kan også erstatte litt av hvetemelet med grovt mel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar