Til fire personer:
2 ss olje
1 løk
500 champignoner
1-2 ts paprika
1 ss hvetemel
5 dl creme fraiche 8%
2-3 ss tomatpuré
Evt. et par dl oksefond
500 g oksekjøtt i terninger
2 ts Dijon sennep
2 ss Worcestershire sauce
Salt og pepper
600 g poteter
500 g sellerirot
Melk
Salt og pepper
Hakk løken og rens og del champignonene i passe biter (her hadde jeg mange små, som jeg beholdt hele). Varm oljen i en stor gryte og stek løk og champignon i noen minutter. Tilsett paprika og dryss hvetemel over. Ha i creme fraiche og tomatpuré og kok opp før du tilsetter kjøttet. La retten simre i en times tid - hvis det blir for tørt kan du tilsette litt mere væske. Smak til med sennep, Worcestershire sauce, salt og pepper. Imens det koker, lager du mosen ved å dampe poteter og selleri og deretter mose det med melk, salt og pepper.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar