tirsdag 19. januar 2010

Kylling tikka masala

Denne curry'en var ganske klønete å lage, selv om den smakte kjempegodt. Neste gang lager jeg den nok ikke en mandag kveld når jeg kommer sulten hjem fra en lang dag.

Til to personer:


50 g mandelflaker
2 kyllingfileter
2 rødløk
3 cm frisk ingefær
3 hvitløksfedd
1 rød chili
1 bundt frisk koriander
0,5 ts gurkemeie
4 ss naturell yoghurt
1 ss garam masala
1 ss tikka masala curry paste
1 sitron
2 dl light kokosmelk
2 dl hakkede tomater (fra boks)
20 g smør
150 g basmatiris
Salt og pepper

Kok risen som beskrevet på pakken og rist mandlene på en varm, tørr panne. Skrell ingefær, hvitløk og løk, grovhakk korianderbladene og ta vare på stilkene. Skjær den ene løken i tynne skiver, fjern frøene fra chilien (husk hvor farlig chili kan være) og hakk den fint. Ha ingefær, hvitløk, korianderstilker og halvdelen av chilien i en food processor og kjør til en pasta. Ta en spiseskje av pastaen over i en skål og ha den andre løken i food processoren og kjør til blandingen er jevn. Del kyllingen i strimler og legg dem i skålen sammen med gurkemeje, 2 spiseskjeer yoghurt, garam masala, halvparten av curry paste'en, salt, pepper, revet skall av hele sitronen og saften av halve. Rør rundt så kyllingen blir godt dekket av marinaden. Stek kyllingen i en tørr panne til den er gjennomstekt. Imens smelter du halvparten av smøret i en annen panne og tilsetter blandingen fra food processoren, resten av curry paste'en og løken i skiver. Stek til løken er myk og tilsett deretter kokosmelk og tomater. La saucen småkoke i noen minutter og tilsett deretter kyllingen. Smak til med salt og pepper. Rør resten av smøret, halvparten av korianderbladene og sitronsaft inn i risen. Server risen til curry'en og pynt med yoghurt, mandler, koriander og litt chili.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar