tirsdag 5. januar 2010

Biff Stroganoff

Mere simremat. Her har jeg hatt litt sellerirot i potetmosen, for å "uppe" innholdet av grønnsaker.

Til fire personer:

2 ss olje
1 løk

500 champignoner
1-2 ts paprika

1 ss hvetemel

5 dl creme fraiche 8%

2-3 ss tomatpuré

Evt. et par dl oksefond

500 g oksekjøtt i terninger

2 ts Dijon sennep

2 ss Worcestershire sauce

Salt og pepper


600 g poteter

500 g sellerirot

Melk

Salt og pepper

Hakk løken og rens og del champignonene i passe biter (her hadde jeg mange små, som jeg beholdt hele). Varm oljen i en stor gryte og stek løk og champignon i noen minutter. Tilsett paprika og dryss hvetemel over. Ha i creme fraiche og tomatpuré og kok opp før du tilsetter kjøttet. La retten simre i en times tid - hvis det blir for tørt kan du tilsette litt mere væske. Smak til med sennep,
Worcestershire sauce, salt og pepper. Imens det koker, lager du mosen ved å dampe poteter og selleri og deretter mose det med melk, salt og pepper.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar