Til fire personer:
1 ss olje
1 løk
2 hvitløksfedd2 gulerøtter
0,5 sellerirot1 ss tomatpuré
1 ts tørkede chiliflaker1 ts stødt spisskommen
1 ts stødt koriander450 g hakket kyllingkjøtt
1 boks hakkede tomater3 dl grønnsaksfond
1 boks kidneybønner0,5 savoykål
Salt og pepperHakk grønnsakene fint og skyll bønnene. Varm oljen i en stor gryte og tilsett løk, selleri og gulerot. Stek til det mykner og ha i tomatpuré og krydder. Surr videre og tilsett så kjøttet. Brun kjøttet godt og hell over tomater og fond. La retten småkoke i ti minutter, tilsett deretter kål og kok videre i fire minutter. Ha i bønnene, smak til med salt og pepper og server straks.
Det så godt ut. Chili tar meg tilbake til da jeg bodde i Texas :) Savner varmen der nå i disse kalde dager...
SvarSlettJeg lengter også litt tilbake til Australia i disse tider. Men bare inn til jeg leser at de har hatt den varmeste natten noen sinde (37 grader ved midnatt) og husker hvor VARMT det noen ganger var.
SvarSlett