onsdag 6. januar 2010

Sjokoladekake med bringebær

Desserten fra nyttårsaften!

Til en kakeform, ca 22 cm i diameter:

185 g smør
185 g mørk sjokolade
3 egg
3,5 dl sukker
4 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
1,25 dl mandelmel
2,5 dl bringebør + flere til servering

Vaniljeis eller krem til servering

Varm ovnen til 180 grader. Smelt sjokolade og smør over svak varme og la det kjøle av litt. Pisk egg og sukker luftig og bland først inn sjokoladeblandingen og deretter forsiktig inn mel, bakepulver, vaniljesukker, mandelmel og halvparten av bringebærene. Hell røren i formen og dryss resten av bringebærene over. Bak kakene i ca. 35 minutter eller til overflaten føles fast. Avkjøl kakene på rist før du serverer den med krem eller is og flere bringebær.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar