lørdag 16. januar 2010

Rigatoni arrabiatta

Fant denne oppskriften under Jamie Olivers "20 Minute Meals" på min nye iPhone. Jeg vet ikke om jeg synes at matlagning ved hjelp av iPhone var særlig praktisk, men min bedre halvdel, som ellers ikke har den helt store entusiasmen i et kjøkken, syntes det var veldig gøy. Og det er ihvertfall lite som kan gå galt - det er både en handleliste og 13 grundige skritt som forklarer hvordan du skal tilberede maten (inkludert når skal du huske å dekke bord... ;-)).

Til to personer (og litt lunch dagen etter):

1 ss olje
1 hvitløksfedd

1 rødløk

1 rød chili

2 røde paprika

1 boks hakkede tomater

1 bundt frisk basilikum

1 ss kapers

1 ts tørket oregano

50 g fetaost

Salt og pepper

250 g rigatoni


Hakk løk, hvitløk og chili fint og del parprika i mindre biter. Fjern bladene fra basilikumstilkene og hakk stilkene fint. Varm oljen i en stor panne på mellom varme og tilsett løk, hvitløk, chili, paprika, basilikumstilker, kapers og oregano. Stek til grønnsakene er gyldne og tilsett tomatene. La saucen småkoke i fem minutter og smak til med salt og pepper. Hell vannet av pastaen og ta vare på litt av det. Ha pastaen i saucen sammen med litt av kokevannet og rør inn de fleste av basilikumbladene som du har delt i mindre biter. Annrett pastaen i skåler og drys feta og resten av basilikumen over.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar