mandag 5. juli 2010

Blåskjell med pesto

Selv om vi spiste blåskjell på nyttårsaften, så er det for meg en ultimativ sommerrett med et deilig glass kjølig hvitvin. Dette er også fin mat å servere for gjester - det virkert avansert, men er faktisk lett og lage. Denne oppskriften er fra Jamie Olivers Jamie's Dinners.

Til to personer:

1 kg blåskjell
2 ss olje

1 løk

2 hvitløksfedd

1/2 chili uten frø

1 glass hvitvin

1 glass fløte

1 ss smør

Sitronaft
Salt og pepper

Basilikum

Pesto


Start med å ordne blåskjellene - kast de som ikke lukker seg når du banker dem mot bordplaten og fjern "skjegg" og annet skitt. Hakk løk, hvitløk og chili og varm oljen i en stor gryte. Tilsett grønnsakene og stek dem i noen minutter. Hell i vin og fløte i gryten og ha i blåskjellen. Damp blåskjellene til de har åpnet seg og rør inn smøret. Smak til med pepper og sitron og evt. litt salt. Fordel blåskjellene i stor skåler og sørg for å få med den gode suppen. Pynt med basilikumblader og en god spisekje basilikum. Server helt enkelt med godt brød, eller som jeg - med en porsjon ovnsbakte rotfrukter - i jakten på de nødvendige "fem om dagen". Husk at du ikke skal spise de blåskjellene som ikke har åpnet seg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar