Selv om vi spiste blåskjell på nyttårsaften, så er det for meg en ultimativ sommerrett med et deilig glass kjølig hvitvin. Dette er også fin mat å servere for gjester - det virkert avansert, men er faktisk lett og lage. Denne oppskriften er fra Jamie Olivers Jamie's Dinners.
Til to personer:
1 kg blåskjell
2 ss olje
1 løk
2 hvitløksfedd
1/2 chili uten frø
1 glass hvitvin
1 glass fløte
1 ss smør
Sitronaft
Salt og pepper
Basilikum
Pesto
Start med å ordne blåskjellene - kast de som ikke lukker seg når du banker dem mot bordplaten og fjern "skjegg" og annet skitt. Hakk løk, hvitløk og chili og varm oljen i en stor gryte. Tilsett grønnsakene og stek dem i noen minutter. Hell i vin og fløte i gryten og ha i blåskjellen. Damp blåskjellene til de har åpnet seg og rør inn smøret. Smak til med pepper og sitron og evt. litt salt. Fordel blåskjellene i stor skåler og sørg for å få med den gode suppen. Pynt med basilikumblader og en god spisekje basilikum. Server helt enkelt med godt brød, eller som jeg - med en porsjon ovnsbakte rotfrukter - i jakten på de nødvendige "fem om dagen". Husk at du ikke skal spise de blåskjellene som ikke har åpnet seg.
Her.
for ett år siden
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar