onsdag 21. juli 2010

Focaccia med tomater og rosmarin

Hei! Du vet hvem du er! Her kommer det en oppskrift på focaccia til deg. Hadde egentlig tenkt å langtidsheve dette brødet, men så var det ikke plass i kjøleskapet. Dermed ble det mer gjær og kort heving på et lunt sted, men hvis du vil langtidheve kan du bare redusere mendgen med gjær og la skålen stå i kjøleskapet natten over. Brødet ble uansett veldig godt!

Til en langpanne:

3,5 dl lunkent vann
25 g frisk gjær

2 ss olivenolje

1 ts honning

1 ts salt

200 g durummel

Hvetemel


250 g cherrytomater

3 ss oliveolje

Frisk rosmarin

Havsalt i flaker


Smuldre gjæren og løs den opp i vannet. Tilsett olje, honning og salt og rør til det er oppløst. Ha deretter i durummelet og hvetemel til du har en løs deig. Du behøver ikke elte, bare rør godt med en sleiv. Dekk skålen til og la den heve i en time på et lunt sted. Smør en langpanne med litt olje. Rør i deigen så den faller sammen og hell den i pannen. Ta litt mel på fingrene og dra ut deigen så den dekker hele langpannen. Drypp olivenolje over. Del tomatene i to og dytt dem ned i deigen. Stikk noen rosmarinkvister ned i deigen og dryss til slutt over godt med salt. La brødet heve tildekket i 15 minutter og varm ovnen til 225 grader. Stek brødet i 15 til 20 minutter eller til det er gyllent og fint (brødet mitt fikk kanskje i overkant lang tid i ovnen). Server helst nybakt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar