tirsdag 6. juli 2010

Pasta med sommergrønnsaker og sitron

Denne pastaretten smaker av sommer! Ikke minst hvis du bruker fine, nye grønnsaker og allerhelst kjøper dem samme dag (eller graver dem opp fra hagen, da... :-).

Til to personer:

250 g pasta
6 nye gulerøtter

6 vårløk

1 bundt asparges

1 hvitløksfedd

Saft og skall fra en halv sitron

25 g smør i biter

1-2 ss hakket gressløk

Salt og pepper


Nyrevet parmesan til servering


Kok pastaen som beskrevet på pakken. Ordne grønnsakene og del dem i to på langs (gulerøttene skal kanskje deles i fire) og hakk hvitløken. Kok grønnsakene til de er så vidt møre i lettsaltet vann og skyll dem i kaldt vann for å stoppe kokingen. Stek hvitløken i litt av smøret og sett det til side. Hell vannet av pastaen, men ta vare på litt av det. Vend grønnsaker, hvitløk, smør, gressløk, sitronskall og sitronsaft inn i pastaen. Tilsett litt av kokevannet og smak til med salt og pepper. Server straks med nyrevet parmesan over.

3 kommentarer:

  1. Dette hørtes veldig godt ut. Spesielt liker jeg å bruke sitronskall i pastaretter - det letter litt av inntrykket. :)

    SvarSlett
  2. Åh, dette hørtes utrolig nydelig ut:)

    SvarSlett
  3. @Kjøkkentjeneste: Sitron i pasta er godt ja, men jeg synes pasta er fantastisk i alle avskygninger. Ikke noe low-carb her, nei...

    @Swimzy: Velkommen tilbake. Har du vært på sommerferie?

    SvarSlett