Denne pastaretten smaker av sommer! Ikke minst hvis du bruker fine, nye grønnsaker og allerhelst kjøper dem samme dag (eller graver dem opp fra hagen, da... :-).
Til to personer:
250 g pasta
6 nye gulerøtter
6 vårløk
1 bundt asparges
1 hvitløksfedd
Saft og skall fra en halv sitron
25 g smør i biter
1-2 ss hakket gressløk
Salt og pepper
Nyrevet parmesan til servering
Kok pastaen som beskrevet på pakken. Ordne grønnsakene og del dem i to på langs (gulerøttene skal kanskje deles i fire) og hakk hvitløken. Kok grønnsakene til de er så vidt møre i lettsaltet vann og skyll dem i kaldt vann for å stoppe kokingen. Stek hvitløken i litt av smøret og sett det til side. Hell vannet av pastaen, men ta vare på litt av det. Vend grønnsaker, hvitløk, smør, gressløk, sitronskall og sitronsaft inn i pastaen. Tilsett litt av kokevannet og smak til med salt og pepper. Server straks med nyrevet parmesan over.
Her.
for ett år siden
Dette hørtes veldig godt ut. Spesielt liker jeg å bruke sitronskall i pastaretter - det letter litt av inntrykket. :)
SvarSlettÅh, dette hørtes utrolig nydelig ut:)
SvarSlett@Kjøkkentjeneste: Sitron i pasta er godt ja, men jeg synes pasta er fantastisk i alle avskygninger. Ikke noe low-carb her, nei...
SvarSlett@Swimzy: Velkommen tilbake. Har du vært på sommerferie?