Her i København har vi hatt mange uker med fint, varmt sommervær og derfor har det også blitt mye grilling. Jeg bor i leilighet med en felles bakgård og delegriller. Grillene har tidligere vært av litt ymse kvalitet, men i år er det noen som har flyttet ut og etterlatt en kjempestor, fin
Weber grill, så det er luksus.
Til 4 personer:
500 g entrecôte
1 dl yoghurt
1 dl teriyakisauce
2 moste hvitløksfedd
2 ss ristede sesamfrø
500 g kyllingfileter
1 pakke bacon
Salt og pepper
TrespydStart med å legge trespydene i vann i minst en halv time sånn at de ikke begynner å brenne under grillingen. Del entrecôten i biter. Bland sammen yoghurt, teriyakisauce og hvitløk sammen i en skål og ha kjøttet i marinaden. La kjøttet marinere i minst en halv time eller opp til fire timer. Tre kjøttet på spydene og grill sånn som du liker det. Dryss sesamfrø over før servering.
Del kyllingkjøttet i biter og rull en baconskive rundt. Tre kjøttbitene på spyd, krydre med salt og pepper og grill til kyllingen er gjennomstekt. Server de to grillspydene med melonsalat:
500 g melon (jeg kjøpte den ferdig oppskåret)
2 avocadoer
2 sjalottløk
1 rød chili uten frø
Saft fra en lime
2 ss extra virgin olivenolje
2 ss frisk koriander
Salt og pepperDel melon og avocado i biter og del sjalottløk og chili i tynne strimler. Vend salaten sammen rett før servering. Lag en mariande av limesaft, olivenolje, salt og pepper og hell over salaten.
Det ser kjempegodt ut. Pokker at vi flyttet fra leiligheten med hage... :p Jeg savner webern vår!
SvarSlettSelv om man ikke har hage kan man jo godt grille. F.eks. har Bodum fine transportable griller (http://www.bodum.com/dk/da/shop/detail/10630-106/?showsize=false. Ellers takk for hyggelig kommentar og velkommen hit!
SvarSlett