Selv om resultatet ble en pastasalat med masse god smak, så var prosessen for å nå frem til dette resultatet mere tidskrevende enn jeg hadde ventet. Paprikaene skulle nemlig ikke stekes (som jeg trodde), men grilles. Når jeg skal bruke grillet paprika, pleier jeg alltid å grille dem dagen før. Da får de god tid til å kjøle av og er mye lettere å skrelle. Sånn ble det altså ikke denne gangen og derfor ble det en litt pirkete oppgave.
Til to personer (+ litt rester*):
250 g pasta (jeg bruke fullkornspastaskruer)
2 røde eller gule paprika
2 ss olivenolje
1 løk
1/2 chili uten frø
2 hvitløksfedd
Skall og saft fra en sitron
50 g saltristede mandler
1-2 ss pesto
100 g babyspinat
Kok pastaen som beskrevet på pakken, hell av vannet og vend inn pestoen. La det kjøle av. Del paprikaen i store skiver og grill den under grillen i stekeovnen til skallet blir sort og bobler opp. Fjern skallet og skjær paprikaen i skiver. Hakk løk, hvitløk og chili. Varm oljen i en stor panne på mellom varme og stek løken i noen minutter før du tilsetter hvitløk og chili. Stek videre i to til tre minutter, ha i sitronskall og sett pannen til side. Bland pasta, løkblanding, paprika og babyspinat sammen og smak til med sitronsaft. Pynt med mandler og server mens salaten fortsatt er litt lun.
*Når jeg skriver to personer, er det stort sett alltid nok til litt lunch ihvertfall til en av oss, men nå i juli har kantinen på jobb sommerferie, så nå sørger jeg for å lage litt ekstra til dagen etter.
Her.
for ett år siden
Åh, dette høres ut som en deilig pastarett:)
SvarSlettDet ligger en hilsen til deg inne på bloggen min:
http://swimzys-matblogg.blogspot.com/
Mvh siv anita, swimzy