torsdag 22. juli 2010

Matmuffins med vårløk, pancetta og ost

Hvis du (som jeg) forbinner muffins med noe søtt, så er disse kanskje noe nytt å prøve ut?

Til 12 muffins:

350 g hvetemel (jeg blandet opp med litt grovt mel)
1 ss sukker

1,5 ts natron

0,5 ts salt

3,5 dl surmelk

2 egg

2 ss olje

100 g pancetta i terninger

80 g revet ost + ekstra til dryss

5 vårløk i skiver


En 12-hulls metallmuffinsform med 12 papirmuffinsformer i

Varm ovnen til 180 grader. Rør sammen mel, sukker, natron og salt og tilsett deretter ost, pancetta og vårløk. Rør sammen surmelk, egg og olje i en kanne og hel det i det tørre. Bland forsiktig sammen. Fordel røren mellom formene, dryss over litt revet ost og bak i 15 minutter eller til muffinsene er gjennomstekt. Avkjøl litt på rist og server lune.

1 kommentar:

  1. Mmmm, matmuffins er deilige saker. Nå vet jeg hva jeg skal bruke surmelksrestene i kjøleskapet på :)

    Klem Ingvild

    SvarSlett