Til 12 muffins:
350 g hvetemel (jeg blandet opp med litt grovt mel)
1 ss sukker
1,5 ts natron
0,5 ts salt
3,5 dl surmelk
2 egg
2 ss olje
100 g pancetta i terninger
80 g revet ost + ekstra til dryss
5 vårløk i skiver
En 12-hulls metallmuffinsform med 12 papirmuffinsformer i
Varm ovnen til 180 grader. Rør sammen mel, sukker, natron og salt og tilsett deretter ost, pancetta og vårløk. Rør sammen surmelk, egg og olje i en kanne og hel det i det tørre. Bland forsiktig sammen. Fordel røren mellom formene, dryss over litt revet ost og bak i 15 minutter eller til muffinsene er gjennomstekt. Avkjøl litt på rist og server lune.
Mmmm, matmuffins er deilige saker. Nå vet jeg hva jeg skal bruke surmelksrestene i kjøleskapet på :)
SvarSlettKlem Ingvild