søndag 4. juli 2010

Ostekake

Denne kaken laget jeg til min bedre halvdels bursdag i fjor - og denne ostekaken ble årets bursdagskake. Kaken ble spist til en av Danmarks VM-kamper og selv om Danmark ikke kan sies å ha gjort det så veldig bra, så var det en kjempegod kake.

Til en kakeform, ca. 22 cm i diameter:

75 g smør
100 g hvetemel

1 ss sukker

1 eggeplomme


Varm ovnen til 200 grader. Kjør alle ingrediensene til en samlet deig i food processoren og tryk deigen ut i formen. Pensle deigen med litt av eggehviten som du har tilovers fra eggeplommen og stek bunnen i 15 minutter - eller til den er gyllen og sprø. Imens lager du fyllet:

250 g fløteost naturell
3 dl kvark
3 egg

1 eggehvite

1 dl sukker

Saft og fintrevet skall av 1 sitron


Rør sammen alt til fyllet og hell det over den stekte bunnen. Skru ovnen ned til 150 grader og stek ostekaken til fyllet er stivt - 50 minutter til en time. La kaken kjøle litt ned før du fjerner formen og server kald eller varm, gjerne pyntet med friske bær.

1 kommentar: