mandag 19. juli 2010

Surmelksmarinerte kyllinglår

Kommer som lovet med oppskriftene fra picnicen. I flere av dem skulle man bruke buttermilk, men da det ikke finnes i Danmark erstattet jeg det med surmelk. Det gikk veldig fint og disse kyllinglårene ble både ekstra møre og fikk en deilig smak. Oppskriften er fra Nigella Express.

12 kyllinglår
5 dl surmelk

60 ml olje + 2 ss
ekstra
2 hvitløksfedd (mosede)

1 ts spisskommen

1 ss maple sirup

Salt og pepper


Bland sammen surmelk, olje, hvitløk, sirup og krydder. Ha kyllinglårene i en pose og hell over marinaden. Lukk posen godt og maser lårene så de blir jevnt dekket med marinade. Sett posen i kjøleskapet og mariner natten over (eller minimum 30 minutter og opp til to timer utenfor kjøleskapet - men det kan neppe anbefales hvis det er veldig varmt). Varm ovnen til 220 grader. Dekk en ildfast form med sølvpapir og legg kyllinglårene ned i formen. Drypp over resten av oljen og stek kyllingen i 25 minutter - eller til de er gyldne og gjennomstekte. Server varme eller kalde med coleslaw. Den kommer det oppskrift på i morgen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar