tirsdag 19. mai 2009

Biff med rösti og broccolisalat

Jeg hører ikke til de nordmenn som feirer 17. mai i stor stil i utlandet og har faktisk stort sett ikke markert dagen siden jeg flyttet vekk fra Norge i 2000. Vet egentlig ikke helt hvorfor, men sånn har det ihvertfall blitt. Dermed skylles denne litt fine middagen ikke at søndag var Norges nasjonaldag, men heller at det var søndag og vi hadde lyst på noe litt ekstra godt.

Til to personer:

2 bakepoteter
1 løk
1 gulrot
2-3 ss olivenolje
1/2 ts rosmarin
Salt og pepper

Varm ovnen til 200 grader. Riv poteter, løk og gulrot grovt og trykk blandingen fri for fuktighet. Bland med rosmarin, salt, pepper og olje. Dekk en bakeplate med bakepapir og form potetmassen til små, runde kaker. Bak i åtte til ti minutter før du snur dem, og baker videre i ca. like lang tid.

1 broccoli
2-3 ss mayonnaise
1 rødløk*
1 dl lyse rosiner
2 ss pinjekjerne
Sitronsaft
Salt og pepper

2 biffer
1 ss olje og/eller smør
Salt og pepper

Skjær broccolien i små buketter og kok i et par minutter. Hell vannet av og avkjøl med kaldt vann for å stoppe kokingen. Rist pinjekjernene. Hak rødløkene fint og stek evt. kort på pannen. Bland sammen mayonnaise, sitronsaft, salt, pepper og rødløk. Vend dressingen med broccoli, rosiner og pinjekjerne. Sett til side. Varm litt olje og/eller smør i en panne på høy varme og stek biffene som du liker dem. Server sammen med röstier og broccolisalat.

* Hadde ikke flere rødløk, så brukte en gul løk her. Men rødløk er bedre...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar