tirsdag 12. mai 2009

Pasta Napolitana

Etter søndagens kraftige måltid, passet det bra å starte uken med litt lett mat helt uten kjøtt. Jeg hadde faktisk trodd at det ville være en litt kjedelig rett, men den overrasket postivt med masse smak. Samtidig ble det også mulig å bruke litt av gulrøttene og sellerien som lå igjen i kjøleskapet. Og så drakk vi resten av en flaske Zinfandel fra matklubben, for å feire at jeg har opp til flere jobb-intervjuer linet opp.

Til fire personer:

2 ss olje
1 løk
2 gulrøtter
2 stilker bladselleri
500 g godt modne tomater
1 fedd hvitløk
2 ss hakket persille
2 ts sukker
1,25 dl vann
Salt og pepper
500 g pasta

Nyrevet parmesanost til servering.

Hakk alle grønnsakene fint. Varm oljen i en panne på mellom varme og tilsett løk, hvitløk, gulrot og selleri. Legg på lokket og stek på svar varme i 10 minutter. Rør om av og til. Tilsett tomater, persille, sukker og vann, kok opp og skru så ned for varmen. Legg på lokket og la saucen småkoke i 45 minutter. Rør om av og til og ta evt. av lokket de siste ti minuttene for å sikre at saucen koker ordentlig inn. Hvis du opplever at den blir for tørr, kan du tilsette litt mere vann. Smak til med salt og pepper. Kok pastaen som beskrevet på pakken og hell vannet av. Ha pastaen tilbake i gryten og hell saucen over. Rør rundt til pastaen er dekket med saucen og server med litt parmesan over.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar