onsdag 13. mai 2009

Pai med wokede grønnsaker

Dette er en litt anderledes pai, siden den ikke er fylt med eggestand. Men med masse grønnsaker og en chilisauce ved siden av smaker den veldig godt og ikke så mektig som en pai ellers ofte kan være. Vanligvis lager jeg denne retten uten kjøtt, men i dag stekte jeg litt kylling og tilsatte. Du kan også bruke fisk.

Til en paiform, 24 cm i diameter:

Paideig
1 ss olje
500 g frosne wokgrønnsaker*
250 g cherrytomater
1 ts tørket basilikum
Salt og pepper

Lag paideigen som beskrevet her og bak den ved 200 grader i 15 minutter. Varm litt olje i en wok eller stor panne på mellom varme og stek grønnsakene i ca. fem minutter. Del cherrytomatene i to og tilsett i grønnsakene. Krydre med salt, pepper og basilikum. Mens grønnsakene steker, lager du saucen:

2 dl lettrømme eller creme fraiche 18%
1 dl melk
1 ss chilisauce
2 hvitløksfedd
1/4 ts sukker
Salt og pepper

Rør alle ingrediensene sammen. Fyll det varme paiskallet med grønnsakene og server sammen med chilisaucen.

* Viste du at frosne grønnsaker kan være minst like sunne som friske, fordi nedfrysning bevarer veldig mange næringsstoffer? Altså ingen grunn til å ha dårlig samvitighet for å velge den løsningen noen ganger!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar