søndag 31. mai 2009

Dovenbrød

Jeg synes at det er veldig enkelt å bake Norsk fjellbrød, men i Nigella Express kommer Nigella Lawson med en enda raskere og enklere variant, hvor man bruker müesli istede for forskjellige typer gryn og frø. Veldig smart og veldig raskt laget! Og fortsatt helt uten å elte og heve.

Til et brød:

200 g sukkerfri müesli*
325 g fullkornshvetemel
2 ts tørrgjær eller 15 g frisk gjær
1 ts salt
2,5 dl vann
2,5 dl melk

Bland melk med varmt vann til det er lunken. Smuldre gjæren i en skål og bland med vesken. Tilsett salt, müesli og mel til du har en konsistens som minner om havregrøt. Hell over i en godt smurt brødform eller en silikonform og sett formen inn i en kald ovn. Tenn ovnen på 110 grader og bak i 45 minuter. Skru ovnen opp til 180 grader og bak videre i en time. Pass på at brødet ikke blir for mørkt og dekk det evt. med sølvpapir. Du kan sjekke om brødet er ferdig ved å stikke i det med en kakepinne, som skal komme rent opp. Alternativt kan du banke på undersiden - hvis du hører en hul lyd, så er det ferdig. Hvis ikke, ta brødet ut av formen og bak videre i noen minutter. Avkjøl på rist.

* Jeg brukte et med havreflaker, speltflaker, rosiner og gresskarkjerner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar