søndag 17. mai 2009

Mango-kyllinggryte

Denne litt indisk-inspirerte oppskriften har jeg funnet inne på Kvinneguiden, men den finnes vist i mange forskjellige varianter rundt omkring på nettet. Jeg har skåret litt ned i kyllingmengden og tilsatt flere grønnsaker. I stede for creme fraiche 18%, bruker jeg en med 6%, som selvfølgelig gjøre retten mere fettfattig, men bruk det du har og synes smaker godt.

Til fire personer:

2-3 kyllingfilleter
2 røde paprika
1 løk
1 squash
1 dl vann
1 buljongterning
3 dl creme fraiche
1-2 ss soyasauce
2 - 3 ss mangochutney
1-2 ss sambal oelek
1-2 ss olje
Tørkede chiliflaker
Salt og pepper

Servers med ris.

Kok risen etter anvisningen på pakken. Skjær kylling og grønnsaker i biter. Varm litt olje i en stor panne eller wok på høy varme. Stek kyllingen til den er gjennomstekt og sett til side. Varm litt mere olje i pannen og stek grønnsakene. Ha creme fraiche, vann, bulljong, soya, chutney, sambal oelek og evt. litt tørkede chiliflaker i pannen og la det hele småkoke i 10 minutter. Skjær mangoen i biter og tilsett i retten sammen med kyllingen. Varm igjennom, smak til med salt og pepper og server med risen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar