mandag 29. juni 2009

Grønnsakslasagne

Har hatt noen travle dager med mye besøk, et bryllup og en tur til en annen del av landet. Dermed har det ikke blitt så mye matlaging og enda mindre tid til å blogge. Men nå er jeg tilbake, med enda en glutenfri oppskrift. Det går greit å finne glutenfrie lasagneplater - den store utfordringen er å finne et alternativ til bechamelsaucen. Jamie Oliver har heldigvis en løsning, og anbefaler en creme fraiche-blanding.

Til tre til fire personer:

2 røde paprika
2 squash
500 g søtpotet
1 selerirot
1-2 rødløk
Olivenolje
Salt og pepper

Del paprikaene i store biter og grill som beskrevet her. Del de ferdige paprikane i strimler. Varm ovene til 200 grader og del resten av grønnsakene i mindre biter, fordel utover en bakeplate, drypp med olje og krydre med salt og pepper. Bak i ovnen i 20 minutter eller til grønnsakene er møre. Mens grønnsakene bakes, lager du den hvite saucen:

5 dl creme fraiche
3 ansjoser
2 håndfuller nyrevet parmesanost
Litt melk
Salt og pepper

1 glass glutenfri tomatsauce
1 pakke glutenfrie lasagneplater*
1 ball mozzarellaost

Kjør alle ingrediensene til den hvite saucen i food processoren til du har en jevn sauce. Varm ovnen til 180 grader. Fordel litt hvit sauce i bunnen av en ildfast form. Legg lasagneplater over. Fordel halvparten av grønnsakene og tomatsaucen over, hell over mer hvit sauce og endal et lag med lasagneplater. Fortsett med resten av grønnsakene og tomatsaucen, mer hvit sauce og et siste lag med plater. Hell over resten av den hvite saucen, del mozzarellaen i mindre biter og fordel over lasagnen. Dryss evt. litt basilikum over. Bak i ovnen i 35 minutter eller til lasagneplatene er myke. Dekk med sølvpapir og la lasagnen hvile i ti minutter før servering.

*Glutenfrie lasagneplater smaker ikke like godt som glutenholdige, så hvis du ikke skal lage grønnsakslasagnen til en glutenalergiker, kan du med fordel erstatte de glutenfrie platene med noen som inneholder gluten. Den hvite saucen er til gjengjeld super og mye lettere å lage enn en bechamelsauce.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar