tirsdag 2. juni 2009

Italiensk salat

Til denne salaten brukte jeg tyske jordbær, som er litt mere smakløse, men fortsatt mye billigere enn de få danske som har kommet i butikken her. Og de danske eller norske skal vel kanskje også helst nytes som dessert og ikke gjemmes bort i en salat som denne? Uansett, så er det rask, god mat til de dagene du heller vil være ute enn å stå i kjøkkenet og dermed perfekt til det fantastiske været vi har hatt i pinsen.

Til fire personer:

300 g jordbær
100 g salat
1 ball mozzarella
150 g parmaskinke
1 rødløk
1 håndfull basilikum

2 ss balsamicoeddik
1 ts honning
1 ts sitronsaft
2 ts extra virgin olivenolje
1 ts vann
Salt og pepper

Rens jordbærene og del dem i mindre biter. Hakk rødløken og stek den evt. for å gjøre den mindre bitter. Del skinken og mozzarellaen i mindre biter og skyll salaten. Bland det hele sammen i en stor skål. Bland eddik, honning, sitron, olje, vann, salt og pepper godt sammen, hell over salaten og bland grundig. Server straks*, evt. med litt brød til.

*Denne salaten egner seg ikke til å stå lengre tid i kjøleskapet før den blir spist. Alt får nemlig en saltlig skinkesmak og jordbærene blir kjedelige og bløte. Det erfarte jeg da jeg skulle spise litt til lunch i dag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar