tirsdag 9. juni 2009

Curry med oksekjøtt og søtpotet

Denne curry'en er laget ut fra stort sett sammen ide som denne. Altså: bare sleng alt oppi en wok og la det simre en stund og trekke smak. Kjøttet blir mørere jo lengre du lar curry'en koke, så derfor skal du (eller noen andre ;-) være i nærheten i en times tid, men ellers krever den bare få minutter med faktisk arbeid i kjøkkenet*. Ekstra smart er det at stivelsen i søtpotetene jevner saucen, så det er virkelig ikke mye som kan gå galt her.

Til fire personer:

1 ss olje
1 rødløk
2-3 ss red curry paste
1 ts stødt spisskommen
2 ss satay sauce**
4 dl light kokosmelk
2,5 dl vann
500 g oksekjøtt i terninger
1 kanelstang
2 kaffir limeblader
1 ss soyasauce***
1-2 søtpoteter (avhengig av størrelse og hvor mange grønnsaker du vil ha)

Serveres med ris og pyntes evt. med koriander og hakkede peanuts.

Del løken i tynne skiver. Varm oljen i en wok eller stor panne på middels varme. Stek løken i 2-3 minutter, tilsett curry paste og spisskomen og stek videre i et minutt. Tilsett kokosmelk, satay sauce, vann, kjøtt, kanelstang, kaffir limeblader og soya. Rør grundig og kok opp. Skru ned for varmen og la curry'en simre i 40 minutter eller gjerne mere. Imens koker du risen som beskrevet på pakken og skreller og deler søtpoteten i biter. Etter de 40 minuttene tilsetter du søtpotetene og koker videre i 10-15 minutter, eller til poteter og kjøtt er mørt og saucen er jevnet. Server straks med ris og evt. pynt.

* Nigella Lawson skriver veldig bra om dette i kapitlet Quick Quick Slow i boken Nigella Express. ** Hvis du lager dette til en nøtteallergiker, er det smart å droppe satay saucen og det går kjempefint.
*** Hvis du helst vil spise glutenfritt, kan du utelate soya saucen og smake til med noe annet salt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar