fredag 19. juni 2009

Lemon Tart

Fødselsdag betyr også kake, og da vi bodde i Australia oppdaget min bedre halvdel Lemon Tart som ble en stor favoritt. Derfor var det åpenbart at jeg måtte bake den kaken til bursdagen hans. Målene er litt merkelige siden jeg har funnet oppskriften på en amerikansk side og kaken er litt for syrlig til å være helt barnevennlig. Men jubilanten var veldig fornøyd! Selv om kaken ser veldig avansert ut, så var den overraskende lett å lage.

Til en paiform, 24 cm i diameter:

3,125 dl mel
100 g mykt smør
1 dl melis
1 eggeplomme
1 ss vann

Varm ovnen til 175 grader. Kjør mel, smør og melis til "brødkrummer" i en food processor, tilsett eggeplome og vann og kjør til en samlet deig formes. Trykk deigen ut i paiformen, legg sølvpair over deigen og fyll med rå ris. Bak i 15 minutter, fjern sølvpapiret og risen og bak videre til deigen er gylden (ca fem minutter til). Imens paiskallet baker, lager du fyllet:

4 egg
1,5 dl sukker
2 ss revet sitronskall*
1,5 dl sitronsaft
1,25 dl fløte

Serveres med bringebær og krem.

Bland alle ingrediensene til fyllet i en skål, men ikke rør for mye. Hell fyllet i paiskallet og bak videre ved 175 grader i 20 minutter. På det tidspunktet vil midten fortsatt være flytende, men det vil stivne når du kjøler kaken av, så ikke bak for lenge. Avkjøl kaken helt og sett den i kjøleskapet i noen timer. Server kaken med krem og bringebær.

*Når du skal bruke sitronskall i mat, er det best å bruke økologiske sitroner, fordi de ikke er voksede. Alternativt kan du vaske sitronen godt med såpe og varmt vann.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar