onsdag 3. juni 2009

Pasta med grillet paprika

Når du griller paprika får det en veldig god og litt søtlig smak. Men det tar tid å tilberede, så derfor anbefaler jeg at du griller paprikaene i god tid før de skal brukes og legger dem i en platikkboks for å kjøle av. Når de er helt kalde, tar det nemlig ikke mange minutter å flå paprikaen og derfra er dette en veldig rask rett å lage.

Til to personer:

1 grønn paprika
1 rød paprika
1 gul paprika
1 løk
2 hvitløksfedd
1 squash
125-150 g bacon (gjerne av kalkun)
1 ts krydderpepper
0,5 dl hvitvin
2,5 dl grønnsaksbuljong
2 ss tomatpuré*
Tørket basilikum
Olje
Salt

250 g pasta

Nyrevet parmesanost til servering.

Varm grillen i ovenen. Skjær paprikaen ut i store, flate stykker og fjern frø og membraner. Grill paprikaen med skallsiden opp i ca. åtte minutter, eller til skallet blir sort og bobler opp. Legg paprikaen i en plastikkboks med lokk og la dem kjøle helt av. Flå deretter skinnet av paprikaen og del kjøttet i tynne strimler. Hakk løk og hvitløk fint og del squash og bacon i mindre biter. Varm litt olje i en panne på mellom varme og stek løk, hvitløk, bacon og squash i et par minutter. Tilsett vin, pepper og paprikastrimler, kok opp, skru ned for varmen og la det småkoke i fem minutter. Rør deretter inn tomatpuré og buljong, smak til med basilikum og salt og småkok videre i ti minutter. Mens saucen surrer, koker du pastaen som beskrevet på pakken. Hell av vannet og bland grundig med saucen. Server straks, pyntet med litt parmesan.

*Her må jeg anbefale at du investerer i en tube Mutti tomatpasta, som er litt dyrere, men som er super-praktisk fordi det bare er å klemme ut den mengden du skal bruke og legge tuben tilbake i kjøleskapet. Dermed blir det mindre avfall - du slipper nemlig for de irriterende halve boksene med tomatpuré, som du ikke kan ta vare på.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar