torsdag 17. september 2009

Chow mein

Jeg tilpasset denne kinesiske retten til det jeg hadde i kjøleskapet og er ikke sikker på hvor autentisk den er. På den annen side melder Wikipedia at det finnes mange varianter av oppskriften og at chow mein dypest sett bare betyr stekte nudler, så da går det vel.

Til to personer:

200 g oksefilet
2 ss soyasauce
1 ts stødt ingefær
0,25 ts sukker
Pepper
150 g eggenudler
1 ts + 2 ss olje
1 løk
1 grønn paprika
1 rød paprika
200 g sopp (jeg bruke østershatter)
Østerssauce
Soyasauce
Sukker
1 ss finthakket vårløk

Bland sammen 2 ss soyasauce, ingefær, sukker, pepper og en teskje olje til en marinade. Skjær kjøttet i tynne skiver, vend det i marinaden og la det trekke i minst 20 minutter. Tilbered nudlene som beskrevet på pakken, skyll dem under rennende vann og sett dem til side. Varm en spiseskje olje i en wok eller stor panne på høy varme og stek kjøttet rask. Ta det av, varm opp resten av oljen og stek løk, sopp og paprika. Tilsett kjøtt og nudler og smak til med soya, østerssauce og sukker. Server pyntet med litt hakket vårløk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar