tirsdag 15. september 2009

Minestronesuppe

Suppe er klassisk høst- og vintermat og denne minestronesuppen er både varmende, billig og veldig god. Derfor laget jeg også en kjempestor porsjon og frøs ned i melkekartonger. En liter er nemlig akkurat passe til to. Ellers synes jeg minestronesuppe er god nattmat, eller for den saks skyld middag til en uformel sammenkomst, siden det er lett å lage i store mengder.

Til åtte personer:

2 ts olje
2 løk
2 fedd hvitløk
150 g bacon
1 dl rødvin
3 ss friskhakket persille
2 bokser hakkede tomater
2 l kjøtt- eller grønnsaksbuljong
2 gulerøtter
3 poteter
1 kålrot
3 ss tomatpuré
2 squash
2 bokser røde bønner
80 g erter
150 g makaroni
Salt og pepper

Serveres med nyrevet parmesan og pesto.

Hakk løk og hvitløk fint, skjær baconen i strimler og del grønnsakene i mindre biter. Varm oljen i en stor gryte over mellom varme og stek løk, hvitløk og bacon til baconet er gylden og løkene myk. Tilsett rødvin og la den koke i et minutt før du tilsetter tomater, persille, buljong og tomatpuré. Kok opp og tilsett gulerøtter, potet og kårot. La det småkoke i ca. 20 minutter. Tilsett squash og kok videre til grønnsakene er møre. Kok pastaen som beskrevet på pakken i en annen gryte. Skyll bønnene og rør dem og og erter inn i suppen og varm igjennom. Smak til med salt og pepper og server rykende varm med pasta, pesto og nyrevet parmesan.

Hvis du vil fryse ned suppen, så ta den av varmen etter at du har tilsatt bønnene. Kjøl av og frys ned. Når du varmer suppen opp tilsetter du erter og koker pasta ved siden av. På den måten bevarer konsistensen seg best mulig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar