fredag 4. september 2009

Indrefilet av svin i chili-honning marinade


Jeg er ikke den store svinekjøtt-spiseren. Ikke av religiøs overbevisning, men fordi jeg ofte synes svinekjøtt blir tørt og kjedelig. Denne marinaden med honning og chili løste det problemet og sammen med de fine tomatene ble det en rett med masse god smak og utrolig fine farger.

Til to personer:

1 indrefilet av svin (ca. 300 g)
1 presset fedd hvitløk
1 ss honning
1 ts chilipulver
2 ss soyasauce
1 ss olje

Fjern sener og fett fra kjøttet og del det i skiver. Bland sammen soya, hvitløk, honning, chili og olje i en pose og tilsett kjøttet. La det marinere i et par timer eller natten over. Rett før du skal spise, lager du couscous:

2 ss olivenolje
1 rødløk
200 g couscous
Kokende vann
250 g tomater
1 ss honning
Friske krydderurter
Salt og pepper

Olje til steking

Grønn salat som tilbehør.

Hakk rødløk fint og del tomater i mindre biter. Varm en spiseskje olje i en liten gryte på mellom varme og stek løken i et par minutter. Ta av varmen, ha i couscous og salt og hell over kokende vann til couscousen er akkurat dekket. Legg på lokket og la det trekke. Bland tomater, honning, en spiseskje olje og pepper i couscousen. Varm litt olje i en stor panne på mellom varme og stek kjøttet fire til fem minutter på hver side. Server kjøttet sammen med couscous pyntet med litt krydderurter og med en grønn salat ved siden av.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar