onsdag 30. september 2009

Linse- og blomkålsdahl

Billig, indisk vegetarrett som er en god kilde til fiber, folater og kalium. Så det så!

Til fire personer:

1 ss olje
1 løk
2 hvitløksfedd
2 ss indisk red curry
2,5 dl tørkede linser
7,5 dl grønnsaksfond
2 ss tomatpuré
500 g blomkål
2,5 dl frosne erter
2 ss hakket koriander + ekstra til servering

Serveres med naan brød og naturel yoghurt.

Hakk løk og hvitløk fint, del blomkålen i buketter og skyll linsene. Varm oljen i en wok eller stor panne på mellom varme og stek løk, hvitløk og curry paste i fem minutter. Rør inn linsene og tilsett kraft og tomatpuré. La det koke opp, skru ned varmen og småkok under lokk i 15 minutter. Skru varmen litt opp, tilsett blomkål og kok videre i seks minutter og tilsett så erter som kokes med i to minutter. Rør inn koriander og server straks med yoghurt, naanbrød og ekstra koriander.

Bilde lånt herfra.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar