tirsdag 1. september 2009

Club-sandwich med avocadosalat

Denne sandwich-klassikeren har mange sikkert fått på café, men den er slett ikke dum hjemme heller, eller i picnickurven, for den saks skyld. Jeg laget fire og dermed var det også litt til matpakken dagen etter. Gode matpakker kan nemlig gjøre en hvilken som helst dag bedre!

Til fire sandwich:

4 kyllingbryst
8 skiver kalkunbacon
2 tomater
1 ss extra virgin olivenolje
1 liten håndfull finthakket, bredbladet persille
4 ss mayonaise
4 ss kvarg eller fromage frais
1 ss sitronsaft
Salatblader
Salt og pepper
Karry

Krydre kyllingen med salt, pepper og karry og stek den i ovnen til den er gjennomstekt (15-20 minutter ved 200 grader). Stek baconen sprø og sett til side. Skyll salaten. Fjern kjernene fra tomatene, hakk dem fint og bland med 2 ts karry, persille, olje, salt og pepper. Sett til side. Rør sammen mayonaise, kvarg, sitronsaft, salt og pepper. Mens salsaen og dressingen trekker, lager du avocadosalaten:

2 avocadoer
1 liten rødløk
1 ss sitronsaft
Salt og pepper

4 sandwichboller

Del avocadoen og rødløkene i skiver og bland med sitronsaft, salt og pepper. Varm bollene. Del hver bolle i to og smør den med dressingen. Fyll med salatblader, avocadosalaten (eller ha den ved siden av), kylling i strimler, bacon og tomatsalsa. Server straks, eller pakk dem godt inn hvis du vil ha dem med deg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar