søndag 20. september 2009

Eplekake

Hvis jeg skal si det selv er dette nok verdens beste eplekake og når jeg serverer den får jeg alltid positiv tilbakemelding. Og så er den kjemperask å lage - du kan faktisk ha nybakt eplekake på bordet en halv time etter at du gikk i gang med å bake. Det passet bra lørdag ettermiddag, da vi kom hjem fra en lang skogtur og var veldig kake-klare...

Til en paiform, 24 cm i diameter:

200 g mykt smør
2 dl sukker
4 dl hvetemel
1 ts bakepulver

2 - 3 epler
Sukker og kanel

Varm ovnen til 200 g. Rør smør og sukker hvitt og rør deretter inn mel og bakepulver. Trykk deigen ut i formen. Leg epler i skiver oppå deigen og strø over kanel og sukker. Bland deretter sammen:

3 dl kvarg eller fromage frais
1 egg
1/2 dl sukker
2 ts vaniljesukker

Hell blandingen over eplene og bak kaken i 15 til 20 minutter. Spis den varm eller lun.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar