onsdag 2. september 2009

Tomatsuppe med kyllingkjøttboller

Vår barnepasse-dag har blitt flyttet til tirsdagene og dermed er det denne dagen jeg prøver å finne på noe barnevennlig mat. Det viste seg at ideen til denne suppen kanskje var mere barnevennlig enn selve utførelsen - kokvarm suppe med spaghettibiter i var ihvertfall litt stressende for alle parter.

Til fire til seks personer:

1 ss olje
1 løk
2 hvitløksfedd
1 ss tomatpuré
2 bokser med hakkede tomater
6 dl kyllingkraft eller -buljong
Salt og pepper

Hakk løk og hvitløk fint og varm oljen i en stor gryte på mellom varme. Tilsett løk og stek i et par minutter til de er myke. Tilsett hvitløk og tomatpuré og rør videre i et minutt. Ha i tomater og kyllingkraft og la suppen småkoke mens du lager kyllingkjøttbollene:

300 g hakket kyllingkjøtt
1 ts salt
1 ss finthakket løk
Pepper
1 egg
1 dl melk
4 ss mel

7 dl kyllingkraft eller -buljong

100 g spaghetti, brukket i 5 cm stykker

Frisk baslikum, nyrevet parmesan og brød til servering.

Rør kjøttet seigt med salt og rør inn de andre ingrediensene til du har en passe fast fars. Varm opp kyllingkraften i en stor gryte, form farsen til små boller ved hjelp av en skje og la bollene koke i åtte til ti minutter, eller til de er gjennomkokte. Ta bollene opp av kraften og sett dem til side. Kok pastaen i kraften til den er "al dente" og hell kraften av. Blend suppen, smak til med salt og pepper og tilsett kjøttboller og pasta. Varm igjennom og server deretter med parmesan, baslikum og brød.

2 kommentarer:

  1. Namnam. Kanksje vente littegranne da, neste gang, til suppen ikke er så varm lengre? Kom ellers gjerne med flere snaskne glutenfrie opskriften om du er i godlune. Jeg legger deg opp i bloggen som favorittblogg hos meg! :-)

    SvarSlett
  2. Jeg prøvde å overbevise barnet om at å vente litt var smart, men da h*n var sulten, var det ikke så lett. Kanskje bedre å la det vente litt på kjøkkenet?

    Ellers takk for hyggelig kommentar! :-) Har planer om å lage en glutenfri kake om ikke så lenge, men ellers er det ikke så vanskelig å gjøre "konvensjonelle" oppskrifter glutenfrie. F.eks. kunne man brukt potetmel i stede for hvetemel i kjøttbollene, valgt en glutenfri buljong og brukt glutenfri pasta - og så ville denne suppen være glutenfri. Men vil forsøke og komme med flere oppskrifter etterhvert.

    SvarSlett