mandag 14. september 2009

Dampet laks med mandelpesto

Fant denne pestooppskriften med røykede mandler i et blad og syntes den hørtes veldig spennende ut, så den måtte prøves. Har faktisk aldri laget pesto før, men tror jeg vil prøve meg på den klassike pestoen med pinjekjerner snart.

Til to personer:

2 laksefileter (eller annen fisk)
1 potte basilikum
100 g røykede, saltede mandler
75 g friskrevet parmesanost
2 fedd hvitløk
1 ss sitronsaft
1,5 dl extra virgin olivenolje

Serveres med pasta vendt med litt av pestoen og dampet broccoli.

Ha alle ingrediensene til pestoen i en blender og kjør til en jevn masse. Tilsett evt. mere olivenolje. Kok opp en liter lettsaltet vann og la laksen trekke i vannet i seks til syv minutter, eller til den er gjennomkokt. Anrett fisken med pestoen og server sammen med pasta og broccoli.

Edit: Rester av pestoen kan has på glass og oppbevares i kjøleskapet i noen dager.

1 kommentar:

  1. Intet slår hjemmelaget pesto! Kan ikke måle seg med kjøpevarianten! Også så enkelt! Denne ser jo spennende ut også. :-)

    SvarSlett