tirsdag 22. september 2009

Salat med bacon og gresskar

Denne salaten ser ut som en høstdag i skogen med alle de fine fargene og så smaker den deilig høstaktig også, med det søtlige gresskaret, den salte baconen, de karameliserte nøttene og den krydrede smaken av kanel og cayennepepper.

Middag til to og lunch til en dagen etter:

1 gresskar
2 rødløk
3 ss extra virgin olivenolje
0,25 ts kanel
50 g pecannøtter
0,25 ts cayennepepper
1 ss brunt sukker
150 g bacon i skiver
Salt og pepper
100 g babyspinat

125 g gresk yogurt 0,1% fett
2 ss extra virgin olivenolje
Chiliflaker
Sitronsaft
Sukker
Salt og pepper

Varm ovnen til 200 grader. Del gresskaret i to, fjern kjernene og del i båter (med skallet på). Del rødløken i tynne båter. Ha gresskar og rødløk i en ildfast form, drypp over olivenolje og krydre med kanel, salt og pepper. Dekk formen med vått bakepapir og stek i 25 minutter. Hakk nøttene og bland med sukker og cayennepepper. Ha blandingen over gresskarene og fordel bacon over der igjen. Bak videre i 20 minutter uten papir over, til baconen er sprø og gresskarene myke. Annrett på en seng av spinatblader. Bland sammen yoghurt, olje, chiliflaker, sitron, sukker, salt og pepper til du har en passe sterk dressing og server sammen med salaten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar