mandag 28. september 2009

Soppsuppe

På lørdag var jeg på et kjempekoselig farmers market og der kjøpte jeg blandt annet noen fine kantareller som sammen med noen litt mere uinteresante brune champignoner dannet grunnlaget for denne suppen.

Middag til to og lunch til to:

Olivenolje
600 g blandet sopp
1 rødløk
3 hvitløksfedd
Noen stilker bredblader persille
Noen stilker timian - bare bladene
1,5 l grønnsakskraft
0,75 dl fløte
Salt og pepper

2 skiver ciabatta eller annet italiensk brød

Del soppen i skiver og hakk løk, hvitløk og persillestilkene fint. Persillebladene hakkes grovt. Varm litt olje i en stor stekepanne over mellom-lav varme og tilsett sopp, løk, hvitløk, persillestilker og timian. Legg på et lokk og la det steke i åtte minutter til soppen er myk. Ta av fire spiseskjeer soppblanding og ha resten i en stor gryte. Hell over kraften og la suppen småkoke i 15 minutter. Blend suppen, varm opp, ha i fløten og smak til med salt og pepper. Rist brødet, ha litt av soppen oppå og drypp over litt olivenolje. Hell suppen i skåler, pynt med resten av soppen, de grovhakkede persillebladene og noen dråper olje og server sammen med brødet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar