Denne oppskriften minner ganske mye om Jamie Oliver-kyllingen, men smaker ikke helt så godt. Sånn går det kanskje når man erstatter hundre gram smør med tre spiseskjeer olje? På den annen side gjør det den litt sundere og mere hverdags-aktig og det kan jo være greit noen ganger. Hvis du synes det virker litt vel overskuddsaktig å lage kylling en helt vanlig hverdag, så kan jeg avsløre at det faktisk ikke mange minutter å lage. For det meste skal den bare stå i ovnen, mens du kan slappe av med god samvitighet (eller alternativt stresse rundt med de tusen andre tingene du også skal rekke).
Til to personer + kylling til tirsdagens salat:
1,4 kg kylling
3 rødløk
4 fedd hvitløk
1 stilk bladselleri
Frisk eller tørket timian
1 ubehandlet sitron
600 g poteter
4 små rødbeter
1 sellerirot
3 ss kaldpresset rapsolje
Salt og pepper
Varm ovnen til 190 grader. Vask kyllingen grundig både på innsiden og på utsiden og tørk godt med tørkerull. Krydre med salt og pepper på inn- og utsiden. Bland sammen en rødløk i båter, to hvitløksfedd som du har knust litt med baksiden av en skje, bladselleri i skiver, sitronbåter, timian og en spiseskje olje og fyll blandingen inn i kyllingen. Legg kyllingen i en ildfast form og stek i ca. en time. Del poteter, rødbeter og selleri i mindre biter og forkok potetene i ti minutter. Del rødløkene i båter og vend alle grønnsakene med olje, timian, salt, pepper og hvitløk (som du også har knust litt). Ta kyllingen ut av formen etter 20 minutter, hell grønnsakene i, snu kyllingen og legg den oppå. Stek videre i 40 minutter eller til kyllingen er gjennomstekt. Del kyllingen i biter og server med grønnsakene.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar