På oppfordring av en venninde som gjerne ville ha en oppskrift, bestemte jeg meg for å prøve å lage fiskegrateng for første gang. Mine tidligere møter med fiskegrateng har vært Findus utgave fra frysedisken og jeg må si at denne var litt bedre.
Til 4 personer:
400 g (frossen) torskefilet
250 g makaroni
100 g brødsmuler
3 ss smør
2 ss mel
2 sjalottløk
6 dl kokekraft fra fisken (evt. blandet med litt melk)
1/2 ts revet muskatnøtt
2 egg
Salt og pepper
Serveres med kokte gulrøtter.
Kok pastaen som beskrevet på pakken og sett til side. Kok opp en liter lettsaltet vann og la fisken trekke i vannet i ca. fem minutter (eller som beskrevet på pakken). Ta opp fisken og mos den litt med en gaffel. Smør en ildfast form og fordel fisken i bunnen av formen. Ha den kokte pastaen over fisken. Varm ovnen til 220 grader. Hakk løken fint, smelt smøret i en gryte på middels varme og stek løkene i noen minutter. Tilsett melet og deretter kraften litt etter litt. Kok opp til du har en jevn sauce og smak til med salt, pepper og muskat. Ta saucen av varmen og la den kjøle av litt før du rører inn eggene. Hell saucen over pastaen og dryss over brødsmuler. Stek gratengen i ca. 20 minutter eller til den er fint gylden og server med gulrøttene.
Her.
for ett år siden
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar