fredag 25. september 2009

Canneloni med gresskar og spinat

Gresskar ser ut til å være en gjennganger denne uken og sånn kommer det sikkert til å være ut over høsten. De fleste spiser nok litt anderledes og kraftigere mat i høst- og vintermånedene og gresskar passer veldig godt til mange av disse rettene. Og så er det jo nå det er sesong for det også...

Til to personer:

4 friske lasagneplater
1 gresskar
50 - 100 g spinat
1 ball mozzarella
Tomatsauce
Revet ost
Extra virgin olivenolje
Salt og pepper

Varm ovnen til 200 grader. Skrell gresskaret, del det i to, skrap ut kjernene og del i biter. Ha bitene i en ildfast form, drypp over litt olje og krydre med salt og pepper. Stek i 25 minutter eller til gresskarbitene er møre. Imens lager du tomatsaucen, skyller spinaten og deler mozzarellaen i biter. Fordel 1/4 av henholdsvis gresskarene, spinaten og mozzarellaen på tvers av den ene lasagneplaten. Rull sammen og legg med "sømmen" ned i en ildfast form. Gjennta med de tre andre lasagneplatene. Hell over tomatsaucen og dryss litt revet ost over. Bak canneloniene i ovnen ved 200 grader i 25 minutter.

Mitt bilde ble ikke så vellykket, så jeg har lånt et herfra.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar