Denne pastaretten fra Jamie's Dinners har en litt anderledes og nesten dessertaktig smak på grunn av kanelstangen, muskaten og sødmen fra løkene. Samtidig hadde jeg litt problemer med å få potetene myke - hadde ikke tålmodighet til hverken å skjære dem tynne nok eller la dem koke seg helt mye. Men resultatet ble veldig bra.
Til to personer:
Olivenolje
1 ts smør
2 gule løk
3 rødløk
1 hvitløksfedd
0,5 kanelstang
1/2 ts chiliflaker
150 g poteter
1 liten håndfull timian - bare bladene
Litt muskat
2,5 dl grønnsakskraft
Salt og pepper
2 håndfuller nyrevet parmesan
Finthakket, bredbladet persille
250 g tagliatelle
Hakk hvitløken fint, del løkene i skiver og skjær potetene i VELDIG tynne skiver. Varm olje og smør i en stor panne på svak varme og stek løk, hvitløk, poteter, kanelstang og chiliflaker i fem minutter. Legg på lokket og stek videre i fem til åtte minutter til poteter og løk er gyldne. Tilsett timian og muskat og smak til med salt og pepper. Kok pastaen som beskrevet på pakken. Smak på potetene, hvis de ikke er myke tilsetter du litt vann og lar dem koke videre i et par minutter til. Hell vannet av pastaen og ta vare på litt av kokevannet. Ha kraften i løk- og potetblandingen, fjern kanelstangen, mos halvpartene av potetene og smak evt. til med mere salt og pepper. Bland saucen med pastaen, parmesan, persille og litt kokevann og server pyntet med litt timain og parmesan.
Her.
for ett år siden
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar