lørdag 17. oktober 2009

Amerikanske havrepannekaker

Jeg har erstatter noe av melet i disse tykke, amerikanske pannekakene med havregryn, hvilket både gjør dem både sundere og mere mettende, men uten at det går ut over smaken. En perfekt start på en lat lørdag...

Til 15 pannekaker:

5 dl hvetemel
2,5 dl havregryn
1 ts bakepulver
2 ss sukker
3,5 dl naturell yoghurt
3,5 dl melk
2 egg
Evt. litt olje til steking*

Serves med bær og lønnesirup

Bland sammen mel, havregryn, bakepulver og sukker i en stor skål. Rør sammen yoghurt, melk og egg i en kanne og hell blandingen ned i skålen. Rør grundig og la røren svelle i 3o minutter (eller natten over). Varm litt olje i en stor panne på mellom varme og stek pannekakene i et til to minutter på hver side. Dekk til med sølvpapir for å holde dem varme og server med bær og sirup.

* Jeg trengte bare å bruke olje til den første runden med pannekaker. Prøv deg frem...

2 kommentarer:

  1. God ide å erstatte noe av hvetemelet med havregryn. Synes faktisk disse smakte bedre enn vanlige americans. Min sønn på 2 likte dem spesielt godt:)

    SvarSlett
  2. Koselig at de slo ann hos både store og små. :-)

    SvarSlett