tirsdag 13. oktober 2009

Gresskar laksasuppe

Har laget laksasuppe før, men denne gangen er suppen laget fra bunnen uten hjelp fra en currypaste. Suppe er jo også perfekt høstmat og her er det ekstra mye varme på grunn av alle krydderiene, men også sødme fra gresskarene og fyldighet fra risen og kokosmelken. Kjempegodt, og mye lettere å lage enn den lange ingredienslisten skulle tilsi.

Til tre til fire personer:

500 g gresskar
3 kaffir limeblader
1-2 ts tørkede chiliflaker (eller en hel rød chili uten frø)
1 hvitløksfedd
1 to cm langt stykke ingefær
1-2 stilker sitrongress, de ytre bladene fjernet
En stor håndfull koriander
0,5 ts five-spice
0,5 ts stødt spisskommen
Olje
1 gul løk
100 g basmatiris
4 dl grønnsaksfond
4 dl light kokosmelk
Salt og pepper
Juice fra en lime

Korianderblader og stekte tigerreker til pynt

Skrell gresskaret, del det i to, fjern kjernene og del det i små biter. Kaffir limebladene, chili, hvitløk, ingefær, sitrongress, stilkene fra korianderen (ta vare på bladene til å pynte med), five-spice og spisskommen hakkes og kjøres deretter i food processoren til en jevn masse. Hakk løken. Varm litt olje i en stor panne på mellom varme og stek blandingen sammen med løken i ca ti minutter. Tilsett gresskar og fond og rør grundig. Kok opp, skru ned varmen og la det småkoke i femten minutter eller til gresskaret er mykt. Tilsett risen, rør grundig og kok under lokk til risen er myk. Ha i kokosmelken og smak til med salt, pepper og limejuice. Varm opp og server pyntet med koriander og tigerreker.

Skarpe obeservatører vil sikkert se at jeg ikke bar bruk koriander, men basilikum. Det var nemlig utsolgt for koriander da jeg handlet, så jeg måtte improvisere...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar