mandag 12. oktober 2009

Hakkebøffer med gnocchi og paprikasalsa

Her får "old-school" hakkebøffer moderne følge av gnocchier og sterk paprikasalsa. Gnocchi er pasta laget av poteter og du kan lage det selv eller kjøpe det i butikken. Jeg gikk for det siste alternativet...

Til to personer:

250 g hakket oksekjøtt
Salt og pepper
Olje
3 paprikaer
6 piquillopaprika*
2 ss balsamicoeddik
250 gnocchi
15 g smør
0,5 ts salvie

Form kjøttet til bøffer og krydre med salt og pepper. Del paprikaen i små biter og stek på lav varme til de har blitt myke. Tilsett balsamico og koke inn. Varm litt olje i en panne på høy varme og stek bøffene til de er gjennomstekte. Kok gnocchiene som beskrevet på pakken, hell av vannet og ta vare på litt av det. Smelt smøret i gryten du kokte gnocchien i, ha i litt salvie og kokevann og vend gnocchien i smørsaucen. Server hakkebøffene med paprikasalsa og gnocchier.

* Piquillopaprika er små, sterke paprikaer du kan kjøpe syltet og på glass.

2 kommentarer:

  1. Høres ut som en god kombinasjon! Synes gnocchi er kjempegodt, men det er dessverre vanskelig å få tak i ferdiglagde i butikken her i Norge.
    Hilsen Camilla

    P.S.: Jeg opplever også en helt spesiell lykkefølelse når kjøleskapet er fullt:)

    SvarSlett
  2. Det var kjempegodt også! Morsomt det med kjøleskapet. Tror det er de siste resten av urmennesket i oss og behovet for å ha et forråd så vi kan overleve vinteren!

    SvarSlett