onsdag 14. oktober 2009

Rødløkspai II

Har laget rødløkspai før, men dette er en mere rustik versjon med en scones-aktig bund fra Nigella Lawsons How to be a Domestic Goddess.


Til en paiform, 24 cm. i diameter:

4 rødløk
1 ss olivenolje
1 ss smør
3-4 stilker timian
100 g revet ost

Del rødløken i båter. Varm olje og smør i en stor panne på mellom varme og stek løken i 30 minutter til de er myke og såvidt har fått litt farge. Smak til med salt, pepper og timian og hell blandingen ned i en smurt paiform. Dryss over 50 gram av osten og sett til side mens du lager deigen:

100 g fullkornshvetemel
150 g hvetemel
1 liten ts bakepulver
1 ts salt
1 dl melk
40 g smeltet smør
1 liten ts sennep
1 lettpisket egg

Varm ovnen til 200 grader. Ha mel, bakepulver og salt i en food processor sammen med resten av osten. Bland sammen melk, smør, sennep og egg i en kanne og hell over melblandingen. Kjør til du har en klistrete deig. Klem deigen ut til en sirkel som dekker paiformen og legg den oppå løkene. Tryk godt ned langs kanten. Bak i 15 minutter, skru deretter temperaturen ned til 180 grader og bak videre i ti minutter eller til deigen er gylden og sprø. La paien stå i et par minutter før du dekker formen med en stor tallerken og snur den rundt. Server med en grønn salat.

2 kommentarer:

  1. Denne vil eg prøve! Det spørs om eg blir åleine om å spise den, men kanskje eg kan lage den ein dag eg er heime åleine?

    SvarSlett
  2. Den er veldig god i matpakken også - så det kan du kanskje bruke restene til.

    SvarSlett